MathMathijs - orgelijs Kraan (1983, Tiel) begon in 1997 met het volgen van pianolessen. In 2002 stapte hij over op orgel en begon een studie klassiek orgelspel bij Gijs van Schoonhoven aan het conservatorium in Enschede. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek bij o.a. Van Schoonhoven en koordirectie bij Kees Stolwijk. Deze studies rondde hij in juni 2007 af. Momenteel studeert hij zang- en ademtechniek en -methodiek bij Guyette Delgorge in Arnhem.

Sinds oktober 2012 is hij stadscantor van de Protestantse Gemeente Enschede. Verder is hij dirigent van I. K. Zevenmaal in Hardenberg, kamerkoor Montessera in Enschede en de TuSingers (voorheen Kringzingers) te Enschede. Andere werkzaamheden bestaan uit het geven van concerten, werkzaamheden als componist en lesgeven, vooral op gebied van zang en muziektheorie.

Regelmatig verschijnen er van zijn hand nieuwe werken, al dan niet in opdracht. Naast het schrijven en bewerken van allerhande materiaal voor verscheidene koren schreef hij enkele liederen op teksten van Raaltens kunstenaar Henri Grijmans (2007), een nederlandstalig “Magnificat” en “Nunc Dimittis” (2008), het “Stabat Mater” (2009) en cantate “De fluit” (2013).

 

meer info: www.mathijskraan.nl