Frank Kaman (1970) kreeg zijn eerste orgellessen van Jaap Jonker aan de plaatselijke muziekschool te Hardenberg. Op 15 jarige leeftijd werd hij benoemd als kerkorganist.pers1

Frank studeerde aan de Conservatoria te Zwolle en Enschede. In Enschede behaalde hij onder leiding van Gijs van Schoonhoven de diploma`s Docerend Musicus Orgel en Uitvoerend Musicus Orgel. Daarnaast sloot hij de opleidingen Kerkelijk Koordirectie en Schoolmuziek met succes af.

Na zijn DM-examen in 1994 werd Frank Kaman door het Conservatorium te Enschede in de gelegenheid gesteld om enige tijd verder te studeren in het buitenland. Aan de Hochschule für Musik `Franz Liszt` te Weimar(Duitsland) studeerde hij orgel bij Prof. Rainer Böhme. Verder volgde hij workshops bij Wim van Beek, Stef Tuinstra en Graham Barber (G.B.).

Frank is organist van de gereformeerde kerk Het Morgenlicht te Hardenberg. Hij geeft orgelconcerten en treedt regelmatig op als begeleider van diverse koren en solisten. Als koordirigent is hij op dit moment verbonden aan twee koren: het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld en het Christelijk Zangkoor Nijverdal

Als organist en dirigent gaf hij optredens in o.a. Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Ook verleende hij zijn medewerking aan tv-, radio-, en cd-opnames. Verder geeft hij orgellessen en is hij als muziekdocent verbonden aan het Greijdanus  te Hardenberg.

Inmiddels zijn drie orgel-cd`s van Frank Kaman verschenen: Populair Orgelconcert vanuit de grote kerk te Hasselt, Improvisaties op het Walcker-orgel van de Martinikerk te Doesburg en Celebratio, opgenomen in de Martinikerk te Bolsward. Daarnaast maakte hij samen met Gerhard Meerholz de cd`s: Music, Music II en Music for Christmas: een unieke mix van klassiek, gospel en pop.

meer info: www.frankkaman.nl