70

Barend is geboren op 13 augustus 1982 in Winterswijk en woonachtig in Hoogkerk-Groningen. Muziek is hem van huis uit meegegeven. De liefde voor muziek en voor het geestelijk lied is gaan groeien met de jaren. Muziek heeft dan ook een belangrijke plaats in zijn leven gekregen.
Op zijn 14e jaar werd hij lid van Het Urker Mannenkoor ”Hallelujah”. Na een aantal jaren werd zijn stem opgemerkt en Barend werd solist. Met veel plezier vertolkt hij nog steeds zijn solo’s binnen dit koor dat onder leiding staat van Bert Moll.

Ook maakt Barend deel uit van De Urker Mans Formatie onder leiding van Martin Mans. Een prachtige formatie van 12 geschoolde zangers. De Urker Mans Formatie heeft een uitgebreid repertoire van klassiekers, spirituals en populaire werken.

Barend wordt regelmatig gevraagd bij andere koren voor medewerking bij concerten of opnames. Er zijn dan ook diverse cd’s waar hij zijn medewerking aan verleend heeft. Naast deze cd’s zijn er een aantal dvd’s verschenen. Ook een aantal tv-opnames hebben reeds de revue gepasseerd. In de afgelopen jaren zijn er concertreizen gemaakt naar België en Frankrijk. De concerten vinden voornamelijk plaats op locaties verspreid over heel Nederland en af en toe daarbuiten. U kunt daarbij denken aan prachtige dorpskerken maar ook aan het Concertgebouw de Doelen, het Concertgebouw Amsterdam, het Muziekcentrum Vredenburg, de Saint-Eustache, en de Notre Dame.
Barend heeft ruim 2 jaar zangles gehad van Jan Zwerver uit Peize. Sinds 2004 heeft hij les van sopraan en zangpedagoog Marjo van Someren uit Kampen.

In 2013 is zijn debuutalbum verschenen onder de naam “Onderweg”.

Voor meer info: www.barendwiltjer.nl