DeJongDeJong

De broers  Euwe en Sybolt de Jong vormen sinds 2005 een orgelduo. In de afgelopen jaren verscheen een – nationaal en internationaal geprezen – serie cd’s met arrangementen voor orgel vierhandig van cantatedelen van J.S. Bach. De serie is gevorderd tot acht titels (cd 6 is opgenomen in de Bavo). Het muziektijdschrijft Luister waardeerde in november 2015 de zevende cd (Grote Kerk, Zwolle) met een 10. De achtste cd (Grote Kerk, Leeuwarden) werd door de Concertzender verkozen tot Bachcd van het jaar 2018.

www.dejongdejong.nl

 

Euwe de Jong (1956)

heeft aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen de hoofdvakken orgel bij Wim van Beek en Theorie der Muziek bij Rein Ferwerda gestudeerd.

In 1982 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus orgel en 1985 het einddiploma Theorie der Muziek. Euwe de Jong is werkzaam als kerndocent muziektheoretische vakken aan het Conservatorium van Utrecht.

www.euwedejong.nl

 

Sybolt de Jong (1961)

heeft orgel bij Wim van Beek en Johan Beeftink en klavecimbel bij Jacques Ogg gestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Ook volgde hij aan hetzelfde instituut pianolessen bij Rob van Deinse, en in El Escorial masterclasses klavecimbel bij Aline Zylberajch.

In 1982 behaalde hij het diploma docerend musicus voor orgel en in 1985 het diploma uitvoerend musicus voor klavecimbel.

Als docent orgel, klavecimbel en ensemblespel is Sybolt de Jong van 1992 tot 2011 verbonden geweest aan het ICO, centrum voor kunst en cultuur te Assen. Hij is werkzaam als componist, docent en arrangeur.

www.syboltdejong.nl

 

DeJongDeJongPlus

In 2011 hebben de broers het ensemble DeJongDeJongPlus opgericht.

Op diverse harmoniums begeleiden Euwe en Sybolt een ensemble van vier zangers. Van dit ensemble zijn 3 cd’s verschenen: Folksong, Carols, Hymns.

Op 30 juni 2019 werd in de Grote Kerk van Veenhuizen de vierde cd met de titel Koffers vol met Bach gepresenteerd. Onder begeleiding van vier! kofferharmoniums worden door een achtkoppig koor cantatedelen van Bach gezongen. De cd scoorde vijf sterren in het Dagblad van het Noorden.

www.dejongdejong.nl